Sömngångare

Ibland är jag faktiskt glad att saker går på rutin. Som idag, trött som synden, träningvärk i benen så man tar sej fram i ungefär samma takt som en snigel. Förstår faktiskt inte hur jag , sömngångaren lyckades utföra alla morgonbestyr och sedan ta mej till praktiken, utan att ha varit det minsta närvarande. Kändes ungefär som att någon släppte av mej framför praktiken efter att ha gjort mej klar för dagen. För det var ungefär då jag vaknade till liv... lite grann.

Flyt har jag hunnit ha imorse också, bestämt mej för att gå på gymmet ikväll så drog med mej bagen, men lämnade den i bilen. På grund av att jag hade innebandyträning igår så hade jag lagt ner förlovningsringen i sidofacket på bagen. Bestämde mej för att ta den ifall någon jävel skulle ta sej in i bilen och sno väskan, då skulle ringen sedan vara borta. Det var tur att jag tänkte så, eftersom ringen inte var det enda jag lagt ner tydligen. Där låg även tågkortet. Så hade jag inte gått där och rotat så hade jag fått en otrevlig överraskning på tåget. Ibland så ska man ha tur:)

Krokodilmaskot

Snö och halkigt ute nu. Tog och gjorde min andra vurpa för
vintern efter att jag klivit av bussen till praktikenimage10. Såg inte blankisen under
nysnön.

Idag var jag och en kollega och lämnade ut små vackra lappar till restauranger. Var även inne på Ikea och lämnade lappar där. Då passade vi på att köpa små, små maskotar till oss som finns på kontoret. Eftersom dom var så dyra(5 :-) Jag köpte en krokodil till mej själv:) Söt va?;)

Önskeprylar

image9
Nej jag ska inte starta en ny modeblogg. Utan snarare en önskelista:)

Röda stövlar i retrostil från viking
Vit lampa från ikea till vardagsrumsfönstret
Härliga gröna prylar från Åhlens till mitt kök med just temat grönt :)
Grå väst från La redoute
Grå Kjol från La redoute

Sedan hundra andra saker ligger på önskelistan, men jag tänkte hålla mig kort, så då blev det såhär:)

Om jag har träningsvärk?

Igår var det som sagt var träningspremiär på gymmet. Det var väldigt trevligt och istället för att bli trött som Kaka, blev jag oförskämt pigg. Gick till och med en halvtimmes tur med Liston sedan helt frivilligt. Annars brukar jag tvinga Kaka till det eftersom jag brukar ta morgonturen...

Träningsvärk har jag såklart, men inte så farligt. Det är sådant man får räkna med. Känns skönt att ha kommit igång igen. Känner mej redan mycket piggare och gladare.

Astroid

image8En astroid kan krocka med jorden 2036, kan man läsa i Aftonbladet idag. Kanske kommer att försöka göra en räddningsaktion precis som i filmerna armageddon och den här andra filmen som jag glömt namnet på. Någon som kommer ihåg?

Sån här sak har jag varit livrädd för hela livet och drömt mardrömmar om. Har i och försig hört att för inte allt för många år sedan passerade det en astroid bara några km från jorden och man visste inte om den skulle krocka. Men det hemlighetshölls. Ja den här har inte blivit hemlighetshållen och jag måste ändå erkänna att även om jag inte dirket kommer att fundera på det så ofta, så kommer jag nog hinna bli lite rädd innan man vet. Tänk om det värsta skulle inträffa? Måste ändå erkänna att lite faschinerad är jag. Men usch att uppleva en sådan sak. Vad skulle ni göra om ni visste att det var den sista dagen ni levde?



Foto:Nasa

Gympremiär

Idag blir det gympremiär för mej och Kaka. Idag ska vi leta upp våra bortglömda gymkläder och gymkort ska inhandlas, vatten ska drickas och svetten ska rinna. Vi har legat på latsidan lääänge nu, men båda har ett förflutet som vältränad, så det här är inte ett nyårslöfte. Inte heller något som vi bara kommer att orka med i några veckor. Utan vi kommer att bli lika beroende som vi en gång var av träning. Härligt att bli pigg och alert igen:) Varför man blev en degboll från början var i alla fall i mitt fall för att jag fick en förkylning som bara tog om och om igen. Tillslut tappade jag lusten och har inte känt mej redo, förrän nu!

Kaka sjuk

Så var min älskade Kaka sjuk, kände sej febrig igår och åkte hem tidigare från jobbet. Som alla vet så är ju många killar döende när dom drar på sig minsta lilla förkylning och behöver all omvårdnad dom kan få. Min Kaka är en av dessa döingar.

Får hoppas att jag inte blir smittad åtminstone, har ingen lust att bli hängig och sjuk. Det har jag faktiskt inte tid med. Såg idag att datumen jag ska ställa ut är i slutet av mars! Trodde det var i början av april. Nu blev jag ännu mer stressad. Du hinner Sandra, du hinner....


Kaffedarr

Ah... Nu har jag lyckats skapa ett extra starkt lunchkaffe igen. Snart springer korridoren runt som ettriga små ekorrar och trummar fingrarna i borden, inte av vilje utan av det berömda kaffedarret.

Det ÄR faktiskt svårt att göra ett lagomt starkt kaffe när man inte har några riktiga mått, utan går efter en vanlig sked och en vattenkokare. Sedan slänger man i kaffepulvret man måttat med skeden och vattnet man måttat med vattenkokaren i den gigantiska bryggaren. Men som sagt jag går ju på praktik för att lära mej saker, det gäller tydligen även att göra lagom starkt kaffe. Visst kanske jag kan sluta göra kaffe, men om det är slut och man vill ha så finns det bara ett sätt... Vill korridoren slippa mitt kaffe så får dom allt bli lite snabbare på att göra nytt.

Magen kurrar

Sitter på praktiken, klockan är 8.45 och magen har redan hunnit kurra i alla fall en halvtimme. Det börjar bli dags att laga riktig mat till frukost snart. Klarar mej inte länge på vanlig frukost längre. Tur att man jobbar på ett ställe där det är nära att köpa något. För inte en chans att jag kommer att klara mej till lunch.

Ändrade planer, blev ändrade planer

Ja då var helgen över för längesedan. De ändrade planerna i helgen blev ändrade dom med. På lördagen dök min älskade Kakas yngsta syster upp med sin pojkvän och dom trivdes så bra i mitt sällskap att dom stannade över natten till söndagen när jag var tvungen att åka på match. Så nå mycket måla av blev det inte, bara en timme. Blev kebab, chips och dipp och tv istället. Precis som jag från början önskat. Ah...

Igår tog jag rekord i att gå och lägga sej tidigt(i alla fall för mej), klockan nio la jag huvudet på kudden. Det har inte hänt sedan jag fick egen vilja i mina yngre år. Inte ens då gick jag och la mej så tidigt. Min mor och far gav upp och jag var uppe hur länge jag ville och sov till lunch på dagis. Någon som tycker det låter helt åt skogen, kan ju träffa mej och avgöra om jag blev mer puntad i huvudet att inte lägga sej klockan åtta som andra barn, än gå och lägga mej mina egna tider. Själv så tvivlar jag på det.

Ikväll så får jag ta tag i penseln och göra några drag, känner mej lite stressad faktiskt, fattar inte hur jag ska bli klar i tid. Men inget är omöjligt som sagt.

Blötpuss

Japp då var man ensam hemma. Kändes faktiskt rätt skönt. Mor min undrade om jag inte ville komma hem till dom ikväll nu när jag var ensam. Men jag kände för att få vara hemma ensam.

Gjorde i princip kväller när klockan var sex, tog ett bad, drog av mej kläderna och slängde på mej morgonrocken och slängde mej i soffan. Somnade väldigt snabbt, vaknade någon timme senare av Liston(hunden) som drömde någonting och gläfte som bara den. Han måste ha väckt sej själv också för väldigt snart kom han trippandes och slickade mej precis på munnen. Snacka om blötpuss. Sedan så ville han ha sin dos av kvällsmassage, så jag fick klia honom i över en kvart tills han var nöjd ett litet tag. Innan han kom och ville ha en dos till. Om han varit Chihuahua så hade han krävt att ständigt vara uppe i ens famn och bli kliad. Och stackars jag hade blivit orättvist anklagad för djurmisshandel eftersom jag skulle göra honom till lags. Tack och lov så är han ingen Chihuahua. Senare var det såklart sista kvällsturen och den gick smärtfritt och nu sitter jag här. Tror jag ska måla lite, men har ingen inspiration så jag vet inte hur jag ska bete mej. Ska kanske låta mej ha en helt lugn kväll och köra järnet i morgon istället. Japp, det var en alldeles utmärkt idé.

Godnatt!

35,5 år gammal

Japp det är min rättmäktiga ålder, i alla fall om jag ska tro på http://www.vuxenpoang.com Har faktiskt varit duktig så jag börjat göra kategorier, ibland så är man nästan för seriös...

Ändrade planer

I helgen hade jag tänkt sova och ta det lugnt efter att gått upp runt sex, 12 dagar i sträck och åkt till praktiken och på jobbet. Men si, där hade jag fel.

Igår bestämdes det att jag ska vara med och ställa ut tavlor vid påsk när konstfrämjandet har sin årliga påskutställningar runt om i hela länet. Det är en av de största konstarrangemanget som sker på året med konstutställningar på mer eller mindre alla gallerier, bibliotek och de lokaler som brukar ha konstutställningar öppna på enbart sommaren. Det var vår lokala konstnär Birthe Wesselhöft som inte tyckte hon fyllde ut lokalen själv och ville ha med sig någon, men ingen dög. Sen kom dom på att jag fanns. hihihi. Ja, jag har varit helt emot att ställa ut förut, men hade faktiskt börjat fundera på saken för en tid sedan, så nu tyckte jag att det var bara att hoppa på.

Detta gör dock att i helgen måste jag kasta mig över målardukarna för att hinna klart i tid! Dessutom ska jag tydligen spela match på söndag. Det var den lugna och sköna helgen framför tv:n med en chipspåse det...
Låter inte så farligt tycker ni kanske. Men då har ni aldrig sett mej måla. Hör ni ett vrål som ni råkar missta med någon som ramlar ner från ett stup eller en varulv, så kan ni vara lugna. Det är bara jag som tappat tålamodet när det inte blir som jag vill.

Ska också sägas att min älskade Kaka lämnar mej i helgen för en kompis(tur för honom det, så han är på säkert avstånd), så jag måste gå ut med Liston HELA helgen själv. Förrutom då jag ska spela match, då måste min sambo komma hem och gå ut med honom. För även far min har rymt fältet på söndagen, för min bror ska tävla skidor.

Japp nu har jag gnällt och skällt litegrann och mellan allt gnäll lyckats berätta vad jag ska ägna min helg åt. Hoppas ni inte tar mej på allt för stort allvar.

Ha en bra helg!

Trasiga bilar

Ja, idag blev det något fel på saaben när jag var på väg hem. Batterilampan började lysa och servostyrningen slutade att fungera. Var nästan hemma så jag chansade att inte bilen skulle skära sig eller något  liknande före. Självklart var det just den enda kväll i veckan sambon behöver bilen och det direkt. Så då sprang vi runt och letade opelns nyklar, som vi ställde av när han blev av med körkortet och sedan när vi väl hittade dom ville inte opeln starta för honom. Men jag tror opeln bara var lite sur, efter att ha stått ca två veckor sedan senaste "rastningen". Den brukar starta efter lite tålamod när den är på det humöret.
 sambon skulle också hämta en person och denne ringde och frågade vart han tagit vägen, så jag bad honom komma med bil istället, så det löste sej. Men som det ser ut nu så är vi billös fast vi har två hemma på gården! Haha, ja allt kan vara lite roligt ibland.....

Tuppade av och är hungrig

Igår så tuppade min stackars Kaka* av på jobbet. Troligtvis "bara" ett blodtrycksfall, men händer det igen så blir det doktorn! Hans kollega tyckte han var blek och ville inte köra hem honom där han skulle vara ensam utan körde honom till min fars kontor så att far hade koll på honom. Ja, väl hos fader min så gick det ju ingen nöd på honom, slapp gå med Liston och fick lagad mat utan att behöva lyfta ett finger. Jag ska nog också tuppa av ibland. ;) Nä, de var inge roligt när man hörde det, man blev såklart orolig. Handlade upp Icas lager på destrosol till honom för säkerhetens skull.

*Kaka= ett av mina hundratjugo smeknamn på min älskade sambo:)

Nu börjar det bli dags att höja matkontot igen. Har varit slarvig med att träna nu efter jul, men är igång igen och det märks. Åt rikliga mängder igår efter träning vid klockan nio på kvällen. Sex på morgonen är jag vrålhungrig igen. Ämnesomsättningen fungerar ibland FÖR bra. Jag som äter så duktigt redan. Nu får jag börja äta för två(nej, inte gravid). Tillsammans med min Kaka så får man nu börja göra mat för minst sex personer om någon av oss ska få en matlåda med. suck.

Nu ska jag ta en macka, orkar inte vänta längre för nu är jag hungrig...

Djurmammor lever farligt

Inte ens djuren går säkra när det gäller att få behålla sina ungar om andra tycker att dom misssköter sej. Visst förstår jag att man tar hand om djurungarna om föräldrarna ignorerar dom. Men just nu tänker jag på en isbjörnsmamma som bor på ett zoo och som så många andra isbjörnsmammor bär sitt barn i munnen. Problemet för den här mamman var att hon tappade sin unge nästan hela tiden, så nu har man valt att ta ungen ifrån henne. Tycker man inte ska lägga sej i för mycket, även när det gäller djur uppfödda på zoo. Djuren är ju ändå lyckligast med en så naturligt liv som möjligt. Fast i det här fallet känns det även lite som dom vill passa om att göra en Knut eller hur den isbjörnsungen nu hette. Tjäna pengar på en tam björn. Men självklart hoppas jag att inte så är fallet, utan att isbjörnsmamman även i övrigt var en dålig mor och inte gav sin unge mat som exempel. Man kan ju alltid hoppas åtminstone.


Dubbelt upp

Ganska fascinerande att jag både skriver om snöåkningen och morgontröttheten i ett och samma inlägg igen! Så man kan säga att det nästan blev dubbelt upp. Ja, jag skyller på att jag är just trött.

Vill ha sovmorgon!

image5

Jag är ju fullständigt värdelös att lägga in bilder. Men här är jag och Liston ute och njuter i snön. Bilden är faktiskt tagen i november, en dag då vi åkte pulka, även Liston.

Nu längtar jag till helgen så jag får sovmorgon. Har ju inte haft det sedan förra måndagen(jobbade i helgen) och det börjar kännas av nu. Tack och lov är Liston morgontrött vid den tid jag går upp så han står inte och glor på mej mina svaga stunder på mornarna då bra humör inte är något att skryta med. Tycker det är mycket trevligare att skrika efter honom så han kommer till dörren och får morgonpissa än att jag får säga åt honom att gå och lägga sej ett litet tag till.

Nu ska jag ta och vara lite nyttig här på praktiken. Ha en bra dag!


Starkt kaffe

Sitter på praktiken och dricker mitt lite för starka kaffe som jag lyckades brygga. Ja så nu får man väl en koffeinkick så det smäller om det. Blir inte den enda, som får det i alla fall eftersom hela korridoren dricker samma bryggda kaffe.

Väldigt trött idag, glömde att ta med mej en ny bok på tåget, så jag valde att blunda lite istället. Skulle jag inte ha gjort. Även fast man bara rävsov så lyckades man knappt hålla upp ögonen efteråt. Kändes som att det var dags att kliva upp för dagen igen. Och det är aldrig roligt. Nu ska jag fortsätta jobba. Ha en bra dag!

Såklart hon är urblåst

Sitter och läser på Aftonbladets nätupplaga om Britney Spears. Har väl inte undgått någon att tjejen har stora, stora problem. Förut när man hört något på radion, läst en rubrik om hennes galenskaper har man lyft ett ögonbryn och tyckt att kvinnan är helt urblåst i huvudet. Och vad skulle hon annars vara? Ingen är sej själv drogpåverkad, det är ett andra jag. Såklart hon är urblåst när hon går på droger, det tvivlar jag inte på. Men jag tror inte att den riktiga Britney är det och då menar jag den hon är när hon inte har en massa skit i kroppen. Man tar sej inte till toppen om man är korkad, talang måste man ändå ha.

Egentligen är enda anledningen att jag tar upp Britney för att jag läste en artikel och faktiskt fick känslan att kvinnan kommer att dö snart. Medierna kommer att blåsa upp hennes tragiska liv och ojja sej för att hon inte räddades, sorgsna fans och kändisar som gråter och hela köret. För helvete(ursäkta) en hel värld ser när hon tar livet av sej och alla bara tittar på. Inte undra på att det är så mycket självmord överallt när folk inte agerar, utan bara står och glor. Och ändra dessa idiotiska lagar som låter en människa helt slut i huvudet(inte elakt menat) bestämma själv om denne ska ha hjälp eller ej. Sedan när denne är alldeles för infekterad av sina tankar ja då, då slänger man in dessa personer och sedan ojjar sej när det visar sej vara försent. Alla är så jävla själviska, rädda för att det ska det minsta jobbigt. Ja det är jobbigt att rädda en annan människa, så sätt er ni framför tv:n och vänta tills Britney hamnar i jorden som så många tusentals andra med samma problem


Överätit

Jag har lite förståelse för dom som hetsäter och spyr upp maten direkt efter nu. Även fast jag vet att det är en hemsk sjukdom. Anledningen till detta är för att igår så bestämde jag och min älskade sambo oss för att vi förtjänade chips och dipp. Duktig och intellektuell som är är åt man ju alldeles lagomt med chips och dipp... NOT!

Slutar med att man förätit sej och mår pyton, illamående och spysjuk. För att få sova så gick jag faktiskt på toa och hjälpa kroppen lite på traven med två fingrar i halsen. Har alltid haft svårt att spy av mej själv, utan kan alltså behöva hjälp. Och det hjälpte, somnade ovaggad efteråt utan spysjukkänsla. Så anledningen till att jag förstår dessa stackare lite nu, är ifall dom råkar hetsäta på sådant vis att dom blir lika illamående som jag.

Så nu var detta fräscha inlägg färdigskrivet.

Nytt år!

Så nu är det 2008...

Nyårsafton firades med vänner och släkt hemma hos mej och sambon, 15 per var vi. Var riktigt riktigt trevligt. Sambons syster från sthlm kom till och med också och det var jättekul! Min bror och hans flickvän hade med sej sin lilla valp, så Liston och han lekte och sprang runt som tokar. Fyrverkerier blev det med skumpa och hela köret. En liten till detalj la jag och sambon in... Vi förlovade oss vid tolvslaget. 1/1-08. Vi har snackat om det i ca ett halvår, men handlat andra nödvändiga saker istället som sängar och gigantisk tv. Men nu fick sambon dubbla löner igen så då var det dags. Så är man ringmärkt. :) Fast min ring blev självklart för liten så förtillfället har jag den på lillfingret.

Året har i övrigt börjat lugnt, med bakfylla och städning och en hel del sömn. Ja allt flyter på som vanligt ändå.


RSS 2.0