Mitt lilla öra

I brist på annat att skriva om så skriver jag om.... mitt öra!

Japp ni hörde rätt, mitt öra. Eftersom många som läser den här bloggen ändå vet det speciella med mitt lilla öra, så är det inte sådan stor grej. Men jag hade inget vettigare att skriva om...

Jag hör som sagt var bara på ett öra och har alltid gjort och jag har kommit på en för- och nackdelar lista med att höra på bara ett öra (Mohaha! Jag fick göra en lista! Kan det ha varit en baktanke månne?). Läs och begrunda!

Nackdelar:

1. Lokalisering av ljud.
Jag är totalt värdelös på att lokalisera ljud. Skulle ett ljud komma uppe från luften kan jag lika gärna kolla ner i marken... typ.

2. Samtal
När personen jag samtalar med sitter på fel sida(alltså den sida där jag inte hör) och pratar tyst, eller det är annat störande ljud som sorl eller brummande av en bil, blir det lite jobbigt att höra vad människan egentligen säger. Jag får helt enkelt vända på huvudet för att låta mej få en chans att höra lite. Så jag söker alltså inte bara ögonkontakt för att flörta;)

3. Mobilsamtal
Höra på ett öra= prata i telefon bara med ett öra, behöver du byta hand så blir det att se liiite roligt ut.

4. Hörlurar
Vad fan ska jag med två små slängande hörlurar i snöre(läs sladd), när jag ändå bara behöver och kan få in ett? Alltså får den andra dingla omkring och då kan folk få för sig att det faktiskt går att prata med mej...

Fördelar

1. Avstängningsknapp
Denna grej är anledningen till att jag kom  på den här listan! Eftersom jag tycker synd om alla dessa tvåöronmänniskor(jag är seriös nu) som faktiskt inte kan välja att stänga ute ljud. Ska man t ex sova och det är för mycket oväsen. Vad göra? Inte behöva trycka en kudde mot sina öron inte, utan bara lugnt och behagligt lägga huvudet åt sidan och... tada!!! Sandra får sova sött utan att störas allt för mycket.

2. Reserv
Låt oss säga att jag får en jävla tinnitus i mitt hörande öra eller blir döv. Ja då är det bara att åka och lägga sej under kniven så fixar dom hörsel direkt(inget jag är beredd att göra annars)

3.Partytrick
Ja.. det är ju värsta partytricket egentligen. Lyfta hår är jag duktig på;)

Sandra-surkärring

Jäpp!

Idag var Sandra-surkärring framme...

Efter en halvt misslyckad dag på avverkningen i skotaren. Halvt misslyckad bara för jag blev bjuden på både matlåda, kaffe och "karameller". En lärare bjöd mej de andra tre i min grupp av matlådor från matsalen=) Jag hade faktiskt egen matlåda med, men den blev kvar till imorgon=) Den sämre delen var för att det gick så värdelöst med både körning och kran idag så jag satt och sjöng svärord i hytten(inget trasigt eller fastkörning). Tur att ingen annan hör.

Sedan så hade jag turen att det var ett tåg med tyst avdelning när jag skulle hem! = bekväma och breda stolar.

Men med att ha satt sej på denna plats, så kom mitt andra irritationsmoment. Några pendlare som jag ser varje dag(vilket gjort att det nästan känns som man känner dom och saknar dom om dom inte är där... haha) satt och småviskade bredvid. Jag irriterade mej inte, utan det var ju "tjenisar". Men det störande var den jävla lokföraren! Antingen kollade han på film eller lyssnade på musik på hög volym så det hördes rätt bra kan jag säga. Värdelös musik tål jag aldrig när jag ska koppla av. Så eftersom det både pratades och spelades så valde jag att svara i mobilen när kaka ringde. Tror ni inte att du kom den kvinnliga konduktören och bad mej prata utanför. Men tro inte att hon fick ett: okej okej! och ett flin! ICKE!!!

Svaret löd som följer: MMMM, om du säger åt chauffören att sänka ljudet! Tillsammans med ett par vackra blängande ögon. Idag var inte Sandra feg som förra gången...=)

Utedag igen

Idag blev det utedag igen! När jag gick och väckte min Kaka och vi funderade vad vi skulle hitta på idag, så ringde pappsen. Han undrade om vi ville ta skidor, hundar och pimpelspön till en tjärn och fiska. Vilket vi snabbt hakade på:)

Det var väl tänkt att vi skulle låte vovvarna dra(därav dragselar på), men vi lät dom springa fritt istället. Liston var själaglad och sprang och drog Zelda i svansen:)

Sedan så tror vi han sprang på en uppstickande pinne, blödde pyyyttelite, men eftersom man inte såg hur stort det var och man inte hade lust att det fläktes upp och blev ett sånt där sår som sedan alltid går upp så lindade vi tassen. Det var så syyyyynd om honom.



Kaka, Liston, Zelda och pappsen på isen:)

                
Jag och Liston               Staaackars Liston        Listons tass

Och nej... vi fick ingen fisk, fast vi var på en tjärn där det brukar sluta som en slaktplats. Kaka fick ett napp bara. Så var kanske därför Liston stod för underhållningen. ;)

På kvällen fick vi också roligt.
Först bastu och mat hos mor och far, sedan bjöd dom på bio(underbara föräldrar) - Män som hatar kvinnor. Den var riktigt bra tyckte jag. Stämde bra överens med boken:)

Mysig dag

Idag var det en riktig mysig dag. Idag var det en "Sofia-dag". =)

Vackert väder och jag bestämde mej för att sticka ut på skidor med vovvov alltså Liston(ville bara ha en hund eftersom man har lite bättre koll då), men fick den goda invigelsen att jag skulle försöka lura med Sofia, jag lyckades och jag tror inte hon blev särskilt besviken=) Hon fick ta Liston och jag hade Zelda. Åkte till Kroksjön och fikade där, tror det blev en tur på ca 6-8 km i alla fall.



Fullt ös i spåret, Sofia med Liston(den givna ledarhunden) och jag bakom Zelda(Den arbetande följarhunden) och kameran=) Sofia var en jävla tuffing hon bara släppte på ut för backarna där jag bromsade haha! Undrar vem det är som ska vara van att stå bakom hund?



Glada flickor som sitter och solar och fikar på macka, bulle, kaffe och äpple=) Jag passar på att flörta lite med kameran(eller var det solen?) Vovvarna fick sej en smakbit äggmacka dom med och vatten=)

        
  Slappande Liston                   Zelda                      Fullt ös!

    
Sofia dricker;)            Sofia utväxt, haha!               Jag och Zelda


Sedan fick vi en till superidé, var ju rätt längesedan vi träffades, senast vid nyår tror jag. :O
Så vi hade myskväll framför tv:n och nya Robinsson. Sofia den filuren bakade till och med kaka! Mycket god var den och jag tror jag föråt mej... Det är alltså både bra och dåligt att ha en vän/kusin som tycker om att baka och laga mat. Mycket gott men risk för förätning.



Sofia fick testa hur det var att ha en över 32 kilos kluns i famnen(för Zelda var såklart med på tjejkvällen), istället för lilla katten Mimmi som kanske väger 30 kg mindre? bÅde ser rätt nöjda ut i alla fall:)

      
En av Sofias                    Jag                               Sofia
goda kakor :9

Ger bra intryck?

Jag måste vara en person som ger vääääldigt bra intryck;)

Eller?

Saken som får mej att fundera är när jag träffade på min kära gamle vän Helena(låter som vi levt i 80 år) och hennes pöjk som jag bara träffat en gång förut och då satt jag och svullade chips hemma hos Helenas föräldrar.

Idag var jag ute och gick med mina två odjur(även kallade Liston och Zelda) när jag träffade på dem med gammelchippen, och mormoderns två hundar. Odjuren visade klart och tydligt hur lydiga dom är(alltså inget alls) och jag visade hur mycket jag pluttinuttar med dom(alltså inget alls), Helenas pöjk såg lite förskräckt ut faktiskt.

Så jag visade först och främst hur svag jag är, hur duuuuuktiga hundar jag har och hur jag brukar göra för att dunka ner dom i marken i mina fina skogskläder och signalkepa:). Jag tror jag har vrickat pekfingret.

Populär

Populär...
Är det inte jag som är mest nu, utan min käre kakis som blivit erbjuden inte bara ett, utan tre(!) arbeten den här veckan. Mohahaha! Och då har han fortfarande inte fått svar på ett. :P Hade ingen kunnat vara beredd att anställa typ två månader tidigare?(Liiiiite måste man få klaga)

Dags att skryta lite till om mej själv:
Jag hade alla rätt på mitt ekonomiprov idag! Kom tillbaka från min sjukdom på topp:) man ska ju toppa formen i rätt läge
 
Dansande bananen tror jag får symbolisera min egna glädje och självgodhet för tillfället, vem kan det bättre än bananen?

Vad har dessa gemensamt?

Vad har dessa två gemensamt?

             
Papegojciklid                  och             yxa med huggkubbe?

Svar:
De var båda huvudpersoner i vår dramatiska kväll hemma hos mor och far och deras akvarium.
Denna papegojfisk, som jag kallat fettot efter som den var stor och fet(väldigt fantasifullt smeknamn, javisst) har även visat sig vara en feg jävel och mest gömt sig i en grotta gjord av en trädrot. Efter att vi fyra(mor, far kaka och jag) glott på en stjärtfena hela kvällen kom vi fram till att detta fetto hade haft en inte alltför ljus idé och ivrigt försökt gömma sig låååångt in och därmed fastat. Detta ledde till operation rädda fisk, vi fick upp roten med fettot väl fastsatt och försökte få loss den(under vattenytan såklart) genom att dra den i stjärtfenan. Pappsen lyckades! Men... självklart blev fettot livrädd av att någon drog den i stjärtfenan och innan pappsen fick tag i den, borrade sig fettot in i roten igen och fastnade ännu mer!

Vad göra? Dra i stjärtfena funkade inte längre och inte lyckades vi bända upp roten, så det fanns bara en sak att göra... vi var tvungen att klyva roten! Sagt och gjort, jag var förste: hålla i roten i vattnet- arbetare tills dess att huggkubbe och yxan stod inne och väntade i badrummet. Papsen fick inte bara klyva denna rot en gång utan två! Innan det gick att lirka ut den omtöckne fisken som ändå var vid liv, som snabbt simmade ner till botten.

Efter denna dramatiska räddningsaktion, så blev fettot en bit stjärtfena fattigare(därmed det nya namnet Trasan) och fick något skrubbsår. Roten blev i tre delar, men annars är vi lyckliga och glada:)

Vem är det som säger att ägandet av ett akvarium är stillsamt och odramatiskt?

En rolig nyhet

Idag när jag skulle svara på en kommentar på Sofias blogg så hamnade jag på en helt främmande människas blogg, nån kille med blont hår. Kändes inte så stabilt...

Jag är hemma och är sjuk, feber igår och en otrevlig förkylning,... sällan nuförtiden? nope... tror jag måste börja käka järntabletter, eftersom mitt immunförsvar verkar gå ner på noll så fort det är dags för mens.

Och nu till den ROLIGA NYHETEN!
Ska jag hålla det hemligt bara för att jävlas? Näää, inte jag inte:)

Kaka har fått jobb hos Gästrike Återvinnare:) Tvättbilschaufför är hans titel. Han kommer att utgå från Gävle. Mycket mycket roligt:) I och försig dröjer det ju till första lönen och vi får nog ta och låna pengar för att han överhuvudtaget ska ta sig till arbetet.. hrrmm... men nu vet man i alla fall att man sedan kommer att kunna betala tillbaka.:) Så lite lättare i hjärtat känns det nu.:)

Födelsedagsbarnet

Fint väder idag, synd att jag var instängd i ett varmt kök. Känns som fredagkväll nu(när man är sådär trött redan klockan sju och känner för några dagar ledigt), men det är söndagkväll och imorgon är det måndag. Tidigt isäng i natt. gäsp.

Idag fyllde lillflickan Zelda 1 år=) Börjar bli en stor flicka, men själv tycker hon att hon är en liten knähund=)


Födelsedagsbarnet och kaka=)


Min tredje plutt=)


Inspiration sökes

Nu är det helg=) Sandra är glad, trött efter veckan och har en förkylning i kroppen. Tyvärr ska jag ställa upp på lite frivilligt arbete i helgen(söndag) och kommer därför inte få helt ledigt tyvärr.=(

Försöker skaffa mej lite inspiration till att måla lite, det här är gamla målningar. Den äldsta av dem är typ 4 år. Har en påbörjad tavla, men inte målat på den på typ en månad. Om jag inte räknar med mitt mästerverk Plask;) Så inspiration sökes! Någon som har något bra motivförslag?

Plask

Suck.... här tänkte jag lägga in en fin bild på min fot i en vattenpöl som bildbevis för att min tantvarning ska ifrågasättas(man har liksom inget vettigare för sig när man väntar på tåget)! Eftersom tanter stimulerar väl inte sitt barnasinne genom att krossa is och stampa i en vattenpöl? Men min värdelösa mobil med den värdelösa drivrutin krävde att cd:n ska vara i när man ligger in bilder och den har jag slarvat bort. Eller tja.. den ligger väl i någon låda jag inte orkat leta i...

Men inget ont som inte har något gott med sig!
I och med detta blev jag inspirerad till mitt senaste konstverk, jag är mycket stolt och nöjd och den är en av mina mest avancerade. Dess namn är Plask, och om du har sisådär en halvtimme på dej så kan du i lugn och ro sätta dej att fundera på varför eftersom ni nu har äran att få ta del av detta mästerverk.

Låt mig presentera Plask!


Lite aktuella grejer

Min vän Helena kommenterade på sitt eget kärvänliga vis att jag har tantvarning. Och bara därför har jag börjat upptäcka nya tantvarningar! Jag börjar få allt svårare att se vad fan det är för text som står när man ska skriva in för att få publicera en kommentar. Den där texten som ska hålla spam borta. Snart får jag väl börja lyssna istället haha!

På fredag ska min käre kaka på en till arbetsintervju, han har inte fått svar från andra jobbet än som reparatör(dom hade intervjuer in på den här veckan). Nu ska han på intervju till Gästrike återvinnare som chaufför. Tyvärr visstidsanställning, men ett jobb är ett jobb, dessutom skaffar han sig mer erfarenhet av chaufförsyrket.

Imorgon får jag sovmorgon till sju! Två timmars extra sömn, det ni! Vi ska ner till skinnskatteberg och kolla in skogsmästarutbildningen där. Ska bli trevligt. Kommer hem lite senare än vanligt bara. Men gruvar mej lite för att troligen få sitta i en buss fullt med skräniga treor(gymnasietreor, ej lågstadie).

Tips från någon som har lite att göra...

Att veta inför pendlande med x-tågen i Gävleborgslän:

Nr 1. Tågen Woxnan och Dellen  är sämst och har bekvämligheter under all kritik och vill du kunna luta tillbaka sätet får du sätta dej på djuravdelningen dock inga fotstöd, fast de finns det inte någonstans på de här tågen.
+ du får luta tillbaka sätet liiiite
-  finns bara två "väggplatser", oftast upptagna och alltså får man välja på att kunna luta huvudet mot väggen eller att kunna luta tillbaka sätet liiiite.

Nr 2. Ha med en mössa med skärm! Eftersom det är bara de som är vakna och vill ha ljust som kan välja om dom vill ha mycket ljust, eller trycka på en knapp och välja mycket mycket ljust, så vill man inte ha en skarp stickande lampa i ögonen då man vill sova så är det att rekommendera en kepa.
+ du slipper den jävla lampan i ögonen och även nyfikna blickar
- inga, oki om du absolut bryr dej om din frisyr så kan den plattas

Nr 3. Kom i tid! Även om du ska åka med tåget som kommer in ca 20 min före den ska åka så är det smart att komma typ då, för ska du åka långt så är det nu du snor åt dej alla kvarlämnade tidningar och väljer den bästa platsen att sitta på. Kolla även de tidningar som är i soppåsen, ibland är det bara de som ligger där och då är de inge fel på dem=) Eller ta med en bok...
+ Tidsfördriv
- Du får sitta längre

Nr 4. För att slippa få en medpassagerare bredvid sig, då det finns fler personer att välja att sitta bredvid. Ha din väska på platsen som alla andra. Eller det som funkar bäst - låtsas sova. Vill du inte låtsas sova så bre ut ben och armar som fan! Ha gärna en stor tidning också. Och sätt dej för guds skull inte vid ett bord eller vid en tresits! Då är du körd direkt.
+ Du får oftast sitta själv
- Även om alla andra gör likadant så kan samma folk tycka du är ouppfostrad

Nu är ledigheten över

Helgen över och också lovet. Så imorgon är det skola igen för hela slanten. Gick bra med barnen i helgen, är ju inte dom som är problemet heller, är ju pengarna... Vi var och drog med hundarna och grillade korv som vi fått av mamma och pappa=) Snälla dom, tänk vilken tur att man fick de föräldrar man fick egentligen.

Just nu tänker jag på min kära kompis/favvo kusin/ exgranne/ex sambo Såsia som inte verkar ha haft den bästa helgen. Hoppas du mår bättre nu.



Här är ännu en söt bild på en miniliten Zelda som vi fick på posten=)

AAAHHH!!!!

Jahapp, vilken underbar dag! not!

Som jag då skrivit till tjatnivå så är jag och kaka väldigt fattiga nu, och de som läste inlägget att vi hade haft barnen en helg fast vi egentligen inte hade råd utan tog oss råd, och då jag undrade när vi skulle ha dom igen så ju inte direkt någon ljusning i tillvaron. Så här kommer svaret till mej: ikväll, i samma tidsram som vi brukar ha dom alltså, eftersom barnens mor kommer hit med dom till oss och med det tycker att hon bjussat på en resa och att vi då ska ha råd(så var de med den förståelsen hon visa från förra gången). Och missförstå mej inte, det är inte det att jag har något emot barnen, de är två fina de:) och inte henne heller, utan det är att dom behöver mat och att de behöver skjuts tillbaka. Det svider rejält i en plånbok på 800:- till 25/3 där även jag ska ta bensin till tåget. Har fått höra att jag är en överlevnadskonstnär men en sådan överlevnadskonstnär är jag då inte....De är en sak att snåla in på mat till sej själv, men att snåla in för andra är inget jag brinner för direkt.

Jag försöker bara avreagera mej och skriva av mej lite, för de känns jävligt hopplöst just nu. Jag är säkert hoppfull om ett tag igen när jag räknat om i budgeten lite:) För jag lever åtminstone:)


Lite gamla bilder:)

                   

Idag sitter jag vid karln mins dator och glodde lite på bilder jag inte har inlagd på min. Hittade bland annat en söt men inte allt för smickrande bild på mej. Jag och valpen Irja som somnat i soffan hihi! Den bjuder jag på.

Sedan har vi Kaka(bakfull) och jag påväg och hämtar Zelda.=)

Till sist... sorry såsia kunde inte låta bli;) men ett annat fint kärlekspar=)

Håller på försöker få ihop till en målarskiva, har väl tänkt ha utställning snart igen. Men jag är laaaaat.

Detta är från förra sommaren, alla tavlor som var med är inte med i bild.

       

"Klagoinlägg"

Min kära kaka var på arbetsintervju förra veckan den 25/2 som bussreparatör hos Swebus. Han skulle få svar inom två veckor, nu har det gått en. Jag börjar bli lite smått nervös faktiskt, har inte direkt sett något annat jobb som går att söka nu. Det hade gått bra på intervjun i alla fall och dom hade frågat mycket, sedan har ju kaka erfarenhet från lastbilar etc också, men i dagens läge är det ju många utan jobb och som har erfarenhet, så konkurrensen är hård. Hur fan gör vi om han inte får det? Hur fan gör vi om han inte får in nån krona från sin sega a-kassa snart? Bilar behövs och det får man inte ha för soss. Och nu är mitt eget klagoinlägg över.

Glad överaskning



Fick en glad överaskning i postlådan idag. Zeldas före detta ägare hade skickat bilder till oss sedan hon var liten på skiva, och hur söt är inte den här bilden? Vilken gosegris <3

Vasa 2009 och storstädning

Jäpp idag avgjordes det: Vasaloppet 2009.
Kaka och jag gick upp i ottan (eller kvart över sju, välj själva) gjorde vovsarna klara, installerade brorsan i mobilen(så man ser hur fort det går mellan varje station för honom), värmde te-vatten och sedan satt vi en hel förmiddag framför tv:n(förutom den timme jag svek och gick ut och gick med vän och Liston).

Och hur gick det för broder då?
Plats 370, kom in på 4 timmar och 55 min.
Tja, han var inte särskilt nöjd själv, men om man tänker på förutsättningarna med ca sex veckors träning i vinter efter en stor magoperation, och att han hamnade bak i andra led eftersom han bröt förra året och inte haft en sån stor chans i vinter att åka tillbaka sig till första ledet i något annat lopp. Så tycker i alla fall jag att han ska vara nöjd. Men jag vet ju hur det är att vara självkritisk. Mina tavlor är ju aldrig klara... hahaha..


Och vad har resten av dagen tagit vägen då? Jo, vi har varit jäkligt duktiga Kaka och jag och storstädat lägenheten, dammsugit, torkat golv, städat toan, kastat ut kuddar, mattor och filtar. Det enda vi inte orkat är att diska, men det är varken mycket och så ska man ju inte ha för rent heller hihi. Fast är vi rädd för att få det för fint så behöver vi ju inte direkt vara oroliga, det fixar vovsarna på ett kick.



En utslängd och inte allt för nöjd Zelda

RSS 2.0