Spöken i trappen! eller?

Idag när jag sprang runt i den blöta förbannat steniga skogen fick jag ett oroligt sms från en bekant som brukar arbeta på kontoret på nedervåningen under vår bostad. Efter att ha läst artikeln som var med i GD för ett tag sedan som handlade om spökerier i huset, så undrade hon om det var våran katt som lät som någon sprang runt i träskor och rullade bollar etc. Det lät visst rejält!  Sa att Saga brukar roa sig med att släppa ner sina leksaker nerför trappen, springa och jaga dom och hämta dom och göra om samma prosedur igen, men om det lät sådär mycket som hon beskrev blev jag lite orolig. Får tillbaka svaret: Åh, vad skönt då är det bara katten! För det är i trappen det låter! (Så du vet Såsis, du får hem en katt som låter rejält:) Varna grannarna!)

Såg när jag kom hem att hon hittat Kakas sons stutsbollar som hon hämtat från hans rum och burit dom till trappen och släppt ner dom. Dom låg där prydligt på nedersta trappsteget när jag öppnade dörren.

Just nu vill jag säga som min älskade kaka sa, när han väl förfriskad låg och yrade en sen augustikväll i sängen efter en kräftskiva. När jag berättade att hans påstådda snowboardtur tidigare på dagen inte var verklig eftersom det fanns ingen snö, det är sommar.
-VART ÄR SNÖN?!!!!

Bombadering!!!

Ska åka iväg en sväng en helg neråt i Sverige och hälsa på några bekanta, djuren ska vi inte ha med så det är kattvakt och hundvakt som gäller. Saga har fått sin vaktare klar. Hon ska vara hos Sofia, tillsammans med Sofias andra två söta buskatter och bli bortskämd på hundra olika sorters mat. Kommer det skapas ett matmonster?!;)

Kom fram till att jag inte bombaderat er med Saga-kort någonting! Så här kommer dom!

En väldigt hjälpsam Saga hjälper matte att snabbt bli klar med jobbpapprena. Här gäller det att hålla sig ur vägen och låta matte arbeta ifred, är Sagas åsikt.


Saga "softar" med sin vän Liston.


Saga som monstret i en skräckrulle.


Sötnöt


Baren, som Kaka och pappa byggt. Här är första ölslurken. De där stolarna använder vi som datastolar och ska inte ha där. Vi är inte klara med baren eller rummet heller.


Vart är hockeypulvret?!!


För inte så länge sedan så blev jag och Kaka godissugna. Eftersom det råkats handlas dubbelt upp med sådana där lördagsgodispåsar till kakas barn så tog vi en varsin sådan, eftersom vi hinner köpa nya tills dess att dom kommer igen.

Men vilken besvikelse! Efter att nostalgiskt lagt in pez i en såndär manick med huvud på och tuggat i sej sockerpillren och den enda lakritsliknande biten Kick, så ratade jag hela godispåsen. Vad har hänt med det kladdiga hockeypulvret?? De sura remmarna, tefaten med smak av kartong och godishalsbanden?

Vill ha tillbaka hockeypulvret!!!! För det smakar lakrits så då skulle jag och Kaka få dela det varje gång barnen äter en sånhär påse för att dom inte gillar lakrits. Ni kan ju tänka vad lyckat det är att dela en Gott och Blandat med dom när dom ger bort det godaste:) Så vart är "mini-gott och blandat påsen"??!!!

Det fick mej dessutom att tänka på dessa:

Kommer ni ihåg dessa i smak av cola eller lakrits fast en annan design på omslaget? Nu finns det även jordgubbssmak såg jag, fanns det när vi var små? Blev lite nostalgisk när jag tänker på dessa snören. Det var tider det:)

Detta är det vettigaste ni får av mej idag.

En ny inspirerande lista!

När jag skaffade hund så förstod jag att det skulle bli en jävla massa promenader, pengar, uppgång på mornarna etc. Något jag totalt inte tänkte på var all den extra städning som blir av hundar. För hur mycket hinner egentligen jag och Kaka smutsa ner golven innan hundarna gjort dom ogåbara? Dom hårar, dom dreglar och två gånger per år så är det blodprickar överallt också. Trodde väl att allt skulle kompenseras upp av hur mycket jag skulle älska de små liven. Men nu vet jag innerst inne att jag mest tycker hundar är dryga och flåsiga, även mina egna.

Fast det var inte det jag skulle skriva om! Kommer ni ihåg min hatlista för evigheter sedan?
Här är den i alla fall

Jag har förnyat den!!! Och här kommer den...
OBS! Jag har fortfarande mitt hjärta hos i-landsproblemen.

Hatlista:

Första plats:
Det hundarna drar in
Motivering:  Och sitter på dem... hundhår, dräggel, GRUS!!! Jag tror fan grus ska få en egen spalt, det är vad jag tror!!! Hur mycket man än städar, städar, städar och städar lite till så nog fan ser hundarna till att smutsa ner hemmet på fem röda så fort dom tar ett steg in med tassen.

Andra plats:
Dammsugning och dammsugaren.
Motivering: För andra gången i rad hamnar dammsugning och dammsugaren högt uppe på listan! Nu har den faktiskt gått ner ett hack och smutsen den tar upp är på första plats. Dammsugaren gör ju faktiskt någonting positivt. Det gör inte det hundarna drar in. I alla fall, dammsugaren och dammsugning gör mej fortfarande på dåligt humör av bara tanken. Vad tror ni jag fick en ny inspiration till en ny lista?


Tredje plats:
Diska
Motivering: Förra gången hade jag: diska bestick, men varför nöja mej med något sådant? När jag kan dra in hela diskhögen på hatlistan! Den försvinner aldrig eftersom man måste äta någon gång... Funderar starkt på att bli extra miljömarodör och börja handla papptallrikar.

Fjärde plats:
GPS-antenn med sladd
Motivering: Den är värdelös!!!!! Egentligen behöver jag inte skriva mer, men jag kan ju förklara mej. Förutom att den ger dålig sändning, så råka bara fundera på att gå ut i skogen, att det ska regna, att du ska fastna i en kvist... tadaaaaa!!! Sladden lossnar från metallplutten som ska sitta i gps:ens uttag och härmed har du inge gps-mottagning längre utan måste släntra iväg till kontoret och be om en ny.

Femte plats:
Vägverket och Trafikenheten
Motivering: Istället för att reparera dåliga vägar på gränsen till farliga som man helst kör 60 på vid dåligt väder för att komma undan med livet i behåll, så sänker dom hastigheterna och sätter upp fartkamera! Lugn bara lugn idiotiska tjänstemän, jag kör redan sakta eftersom inte bilen håller annars. Sedan vill du ha ersättning från dem, så förbered dej på att vänta. Ska du däremot betala skatt på bilen, som du inte har kommit överens med dom att utföra via internetfaktura, så får du det ändå! Som jag till exempel, funderade en gång i våras kom inte skatten på bilen skulle komma snart. Sätter mej för att betala räkningarna. Jäpp! Där var det två fina saftiga räkningar som du inte haft en aning om eftersom du inte godkänt att fått dom dit. Dessutom får du påminnelse eftersom dom fick in pengarna en dag försent. För de där fina stålarna får ni gärna fixa vägarna!

Sjätte plats:
Promenera
Motivering: Promenera är bara roligt om man går med en kompis man inte träffat på länge. Annars är det bara segt och tråkigt. Låt mej demonstrera en promenad: du går, går , går, går, kliar dej på huvudet, går går går, kollar åt vänster, kollar åt höger, går går går och gäääääsp ... går. Hundpromenader är också tråkiga.

Hedersplats:
GRUS
Motivering: Gud var på dåligt humör den dag han skapade grus. Enda gången du gillar grus är när du ska göra betong eller när det är extra halt ute. Men eftersom det är skittråkigt att gå och du hellre åker spark, så hatar du grus då även när det är halt, och dessutom gör du aldrig betong.

Grus har sedan en förmåga att följa med hundarna in och på så sätt bli "Det hundarna drar in" som kommer överst på min hatlista. Städat hallen idag? Var lugn.. imorgon ser det ut som det aldrig hänt. Varför inte öppna ett grustag hemma i vardagstummet?

Barrunda

Kaka har haft en dröm om att timmra en egen bar.

Jaja.. finns i hans drömmar, stannar i hans drömmar har man tänkt... men vad står nu uppe i våran stora hall???

Jäpp! En färdigtimmrad bar, som bara väntar på att få barskivan (gjord av ett enda stycke planka ca 55cm bred) lite slipad och sedan lackad till tusen. Nya gardiner sitter uppe tack vare min käre mor. Nu är det några barstolar och salongsstolar av nå slag som behöver inköpas. Salongstolarnas bord ska också byggas ihop och kommer att vara gjord av samma träskiva som baren har men det bredaste biten på ca 60cm bred och benet en gammal trädrot. Skogen flyttar in hos oss;)

Så snart kanske ni får privilegiumet att komma på en barrunda:)

Superduper

HELG!
Underbart, härligt, fantastiskt, ypperligt, najs, skitbra, perfekt, superduper osv... osv... osv...

Tänk vad härligt med lite snörusk. Lite blötsnö och stora kalla regndroppar och det aldrig blir ljust ute. :) Tänk att samtidigt vara ute i skogen bland blöta grenar och mark. Helgen har varit efterlängtad den här veckan...

Nu har jag äntligen fått igång datorn och alla dess program efter en massa strul! Så nu ska jag snart ändra headern, men först ändra en annan hemsidas header och göra en logga(inte till mej själv än tyvärr).


Hittade den här bilden när jag skulle leta upp något med riktigt snörusk.
Är det bara jag som blir såld?

Information från förra inlägget:
150 stycken minus, var det jag gav Norman, så nu kan alla nattmänniskor slappna av och slippa fundera längre^^.

150 st -

Roliga saker när virusskyddet beter sig som virus... eller?
Här ska jag ta och installera ett program, men som vanligt så klagar virusskyddet. På mitt gamla(har uppdaterat nu) så var det bara att stänga av skiten och välja själv. Men tror ni att jag fick det nu då? ICKE! Virusskyddet totalt sågade och sket fullständigt i mina åsikter och ändrade bockar. Vips så var de där ibockat igen osv, fast jag sagt något helt annat! GAH! Slutade i alla fall med att jag avinstallerade skiten. Den går att installera om, när jag gjort mitt. Så helt enkelt gör den inte som jag vill, så dör den.

Norman får nu 150 stycken - av mig för att dom krånglar till det för mig.

en familjemedlem mindre

Idag har lilla Skrållan lämnat in.

Hon blev gammal och sjuk väldigt snabbt och hade faktiskt tänkt avliva henne idag. Men hon hann somna in själv före. Så nu har jag ingen söt liten gnagare kvar. Bara två dryga hundar och en go katt.

känns tryggt......



Se och njut?
Detta är en intervju för tio år sedan, men är väldigt aktuell ändå. Detta är en av regeringens rådgivare, visst känns det tryggt att ha sådana personer nära makten?

RSS 2.0