"Svärjobb"

Idag är jag hemma lite tidigare eftersom min handledare ville ha in lönelappen snabbast möjligt och sådant ställer man såklart upp på;)

Jag fick också det stora privilegiumet att få ett riktigt "svärjobb". "Svärjobb" kallar jag de uppdrag där jag går och svär sisådär varannan sekund eller så. Men jag ska kanske känna mej stolt över att jag förväntas kunna klara av saken.:) Så hör ni några underliga skrik och vrål från skogarna, så var lugn! Det bara jag som är lite lagomt frustrerad.

Ett gott skratt!

Ge dig själv ett gott skratt såhär söndagen före en ny hård vecka!

En morgon...

En morgon när byn vaknar, kommer allas blickar riktas mot det hus jag bor i. Huset som fungerar som samlingslokal - ett folkets hus. Med en stoooor lägenhet uppepå där någon som heter Sandra råkar bo.

Alla kommer förundrat undra hur fan hela jävla GRUSplan helt plötsligt är asfalterad. Föreningen som äger huset kommer vara ännu mer fundersam och tillkalla ett blixtsnabbt möte för att komma fram till vem fan som asfalterat den fina GRUSplan, utan resultat.

Själv kommer jag förnöjt sitta vid ett fönster, kolla på skytteltrafiken som kommer enbart för att glo på asfaltsplan, för vad händer annars i en by? Sedan kommer jag städa hela den jävla stora lägenheten och veta att för en gångs skull blir städningen lite mer nödvändig än före. Då man fick hela jävla GRUSplan med sej in, då det var lika nödvändigt att städa som att torka arslet innan man skiter.

Jag ska bara vinna en miljon först...

Kladdmaja

Helgen redan förbi, med en underbart varm och solig dag och en dag som till och med herr vov tyckte man kunde sova bort...

Jag jobbar för fullt i skogen numera och hundarna har fått följa med ibland. kan säga att Zelda är en riktig barnunge. Går vi nära en myr... Så hittar du henne där och kladdar. Går vi nära en vattenpöl... så hittar du henne där och kladdar. Går vi nära en bäck... så ja.. konstigt nog så hittar du henne där också...

Just nu håller jag på att göra mitt bästa för att slippa få en liggande katt på min dator. Så kan det vara när man är populär..;)

Fem orsaker

För tillfället läser jag böckerna som tv-serien Trueblood baseras på. Kan säga att serien inte följer böckerna särskilt väl, men det gör inget då blir det spännande både att läsa boken och se serien. :)

Jag har i alla fall kommit fram till 5 orsaker till att jag inte vill vara ihop med en vampyr:

1. De är kalla
- Vad fan ska man med en karl till om man inte får använda dem som element?

2.
De är äldre än din mormor
- Hur kul blir det sedan att veta att du härstammar från karln lååångt tillbaka i tiden och på så vis visar sig vara släkt?

3. De åldras inte
- Hej min snygge döing, se hur mina bröst blir fina hängpattar, medan du ser likadan ut. Jag får absolut ingen nojja.

4. De kan inte vara ute i solen
- Sommarsemestrar ett minne blott

5. Dom bits
- Det gör ont att bli biten till och med av en mygga!

Pest eller kolera

Förra valet röstade jag på sossarna bara för att moderaterna inte skulle vinna. Men de vann ändå.

I år har jag ingen aning alls, de som vinner är antingen pest eller kolera. Det blir alltså en massa skit vem som än vinner. Varför i helvete har dom kommit på att samarbeta så man på så vis röstar på partier man inte velat röra ens med tång?

Så klart med politiksnack.

Kom ihåg nu att det inte är av lathet jag inte kommer att uppdatera denna blogg, för idag åker jag iväg på den där landsbygdsriksdagen:)


Äkta byfåne

Det märks att man har blivit en äkta byfåne...

.. när byns byråd kommer fram till att jag är jäkligt lämplig att skicka till landsbygdsriksdagen(som jag givetvis aldrig hört talas om) när dom sitter och klurar vem dom vill skicka. Detta kom dom på för några månader sedan när jag inte ont anande satt och körde runt i min lilla plogmaskin och när jag funderade på saken, så bokade dom in mig.

Eftersom jag är ute i god tid med mina planeringar, så ser jag att jag tydligen ska åka nu på torsdag fm, och inte på fredagen som jag tidigare trott. Jag kommer tydligen också att ha gratis mat, med trerätters och en massa festligheter. Dessutom ska jag bo på hotell... Och jag behöver inte betala en krona.

Ja, just ja! Jag ska gå på seminarium och åka på studieresa också. Men det hade tack och lov byrådet redan ordnat(hade också ett minne av det, så jag hade inte bråttom att se över innehållet), för annars behövde jag gå igenom sisådär 75 st seminarium + nästan lika många studieresor att välja på.

Planering är A och O. Det är tur att det är min styrka...

Det är bara att erkänna...

Jag har blivit gammelnucka...

Men jag är åtminstone inte ensam.

Efter en valborgsfirande hos Kakas syster, där jag givetvis var nykter för man kan ju inte köra tvådagars inte!

Gammelnucka poäng (1)

Dagen efter var det dagen F, för fest!
Då var det dags att hälsa på gammelnucka nummer 2, även kallad Helena.

Drog med mig en tung påse med smirnoff ice och Helena skämde bort mig som vanligt, dagen till ära med drink.
Vi var på partyhumör och klädde upp oss till tusen, sedan gick vi iväg mot målet: Konsert med gruppen Hoffmaister...som jag givetvis aldrig hört talas om.

Men än så länge trodde vi att vi var ung och fräsch!

Ungdomspoäng (1)
Gammelnucka poäng (0,5)

Sååå, kom vi in med förköpta biljetter och kände oss lite gamla, eftersom resten var någonstans i fjortisstadiet.
Dessutom sålde de enbart folköl.


Konsert börjar efter att ha stått och självklart muttrat i ca 1½ timme, för gammelnuckor som vi är så ställde vi oss givetvis i tid! Fjortisarna dansade, hoppade och trängdes. Själv stog vi och håller hårt i våra väskor och muttrar surt. Ibland flyger en arm upp eller fötterna lyfter från marken i en millisekund, sedan är vi för trött och står och muttrar igen.

Enda antydan att vi har lite ungdom i oss en är att vi står längst fram, men den ungdomspoängen sabbade Helena totalt! Hon FRÅGADE om vi fick gå förbi ett gäng unga grabbar för att vi inte såg något bakom dom, jag hade förväntat mej en tuff fight.

Ungdomspoäng (0,5)
Gammelnucka poäng (3)

När allt väl var över, var vi rätt nöjda, ville helst krypa ner i soffan med en chipspåse. MEN, sånt kan man inte syssla med. Vi skulle allt bevisa vår ungdom!  Så vi kröp över till det närmaste hak vi hittade. Tog en flaska alkoholdryck och sedan gick vi hem och sträckte ut oss i sängen... och somnade.

Morgonen därpå vaknade vi med ryggont efter att ha stått och muttrat på konsterten och åt en rejält stadig frukost. Baksmälla fanns givetvis inte.

Ungdomspoäng (0,5)
Gammelnuckapoäng (2)


Men riktigt kul hade jag!:D


RSS 2.0