Livet

Livet. Tänk vad nyckfullt det är. Man vet aldrig vart man hamnar i slutändan. Man ser små barn springa omkring i sin egen värld med förhoppningsvis lycka. Helt ovetandes vart framtiden sedan ska föra dom. Till det bra eller det dåliga. Tragiska liv eller en härlig räkmacka.

Det är intressant att tänka tillbaka på tider som varit, vad man har varit med om, vart man är nu och frågorna om vart man är på väg nu. Även vad som hänt med personerna i sin omgivning.

Tänker på alla kompisar man har och har haft. En barndomskompis har fått barn, en annan har stuckit till Nya Zeeland och senast jag hörde av henne hade hon precis hoppat fallskärm och hon trodde att hon skulle jobba hela sitt liv på Ica. En annan pluggar i Malmö, ytterliggare en har letat sig ner till Malmö, men jobbar. Och så finns en i Göteborg och en i Uppsala... Finns inga kvar från sitt ursprungliga fäste. Men vänner kommer och går, vissa försvinner( som bästisen jag hade under hela min uppväxt tills vi började gymnasiet, då växte vi ifrån varandra och har ingen kontakt alls), vissa blir ens vänner hela livet och sedan skaffar man sej nya. Som Emma jag träffade när jag började plugga, men nu har hon lämnat mig för Norrköping. Många av dessa vänner hade andra planer från början, men det är detta dom gör nu.

Min kära föredetta gamla granne och senare sambo, som också är min kusin och vän Sofia är numera bosatt i Gävle(i och försig bott där i fyra år) Hon är nog en av de vänner som bor mej närmast. 7 mil då... Jodå har närmare vänner också. Men just nu tänker jag bara på hur folk förflyttar sej och hamnar i livet.

Det är inget som säger att man har ett händelselöst liv genom att bo kvar i sina hemtrakter. Nog har jag flyttat runt allt. Bott på 5 olika orter. Men alla inom Gävleborgslän. Men jag har varit med om en massa ändå, mer än jag egentligen skulle vilja. Så platserna avgör inte vad du är med om, snarare personerna.

Jovisst, åker man utomlands "påriktigt" och inte till en försvenskad turistort på t ex Gran Canaria är det ju nästan garanterat att man upplever saker man aldrig skulle göra annars som förändrar ens person, men det är inget som säger att samma sak inte kan ske på hemmaplan. Vara med om saker som förändrar ens person föralltid. Det har jag lärt mej efter att ha upplevt det själv.

Sedan trodde jag väl aldrig egentligen att jag skulle så snart bo på min födelseort med sambo och hund. Hade en helt annan framtid utstakad för mej. Men så blev det. Framtiden kan förändra allt, men sådant vet man inte förrän framtiden blivit historia. Jag är ändå väldigt nöjd med vad jag har och vet att jag fått kämpa för det. Som är det bästa som finns. Ser jag tillbaka på mej själv för bara tre år sedan, så trodde jag som sagt aldrig på den tiden att jag skulle vara här jag är idag. Men det är jag. Lika mycket som min vän är i Nya Zeeland och testar den ena extremsporten efter den andra.


En dag på plugget

Sitter nu i skolan och försöker vara lite kreativ, har tagit på mej att göra en brocshyr åt en egen företagare. För alla som inte vet så studerar jag till Grafiker, något som inte syns på bloggen. Den får vara enkel helt enkelt.

Har nu en praktikplats ordnad att hamna på. Tillslut. Verkar vara ett bra ställe och jag tror jag kommer att trivas där.

Emma upptäcker nog att jag i alla fall ansträngt mej till den grad att jag gjort bloggen julig. Har aldrig varit med om att ha en sådan jullängtan någon gång. Förutom när man var liten och trodde på tomten då. Vilken jag aldrig varit rädd för. För jag tyckte om gubbar med skägg när jag var liten.

Nu ska jag ta och åka hem i mörkret och på hala vägar.

snöåkning och korvgrillning

image4

I helgen hade jag och min underbara hans barn, så då var vi ute i snön och åkte och grillade korv. Liston var såklart med också. Han fick till och med åka tefat. Han hade roligare än han ville erkänna. För att lite äckligt var det, men när han väl stått stilla ett tag så såg han ivrigt mot tefatet igen. Tokhunden våran. Som aldrig är populär de mornar han är morgonpigg. Hans morgonglädje med viftande svans och ögon som följer ens minsta rörelse är som om någon försöker föra ett samtal med en. Vilket aldrig är en bra idé när jag går runt som en zombie med håret åt alla håll och glor argsint på allt som ger ifrån sej ett pip. Som tur är så är han också morgontrött ibland.

Julklapparna har vi börjat planera bra nu, vi har beställt åkmadrasser eller skranor som det också kallas, till älsklingens barn. Så har dom något att åka på(och vi) i backarna.

morgontrötthet och julafton

Jag känner mej riktigt seg just nu. Orkar inte med någonting. Tappat min moral helt och hållet när det gäller skolarbeten. Skiter fullständigt i att dom inte kommer in i tid. Det är ju faktiskt bara jag själv som drabbas av att jag inte slutför skolarbeten i tid och för tillfället mår jag bäst av att ta det lite lugnt med dom känner jag. Hamnat i någon krissvacka. Men jag gör lite i taget och i den mån jag orkar, huvudsaken man mår så bra som möjligt.

Den här helgen kommer sambons barn, så sovmornar går helt bort. Jag har aldrig varit morgonpigg, inte ens när jag själv var barn. Jag blev buren till dagis av mina föräldrar, som klädde på mej när jag sov, sedan sov jag på en soffa eller madrass på dagis tills det blev lunch. Alla nya dagisfröknar försökte omvända mej, för så får det ju inte gå till! ;) men alla gav upp till slut och jag fick fortsätta sova till lunch.

När jag började skolan tog jag mej upp i alla fall, men inte var det kul inte och på helgerna gick jag tillbaka till gammal vana. Har aldrig förstått det där med att vara morgonpigg förutom på julafton:)

På tal om julafton så jag en jävla längtan till jul. Vill att det ska bli december snart så man får börja julpynta. Julklappar har jag småbörjat med, men längtar tills man sätter i gång på allvar med detta med. Vet nästan vad jag ska köpa till alla också, för det har jag redan planerat, bara för jag längtar så...:)


fest och jobb

Jobbhelg i helgen. :( Jag har jobbar hela helgen och samtidigt har jag och sambon haft fullt hus, med vänner och lite öl och wisky. Jag nöjde mej med en liten wisky eftersom jag hade jobbar helg och är det något värt att njuta av så är det en litet glas med wisky... :)
Fullt hus som sagt. Tur att man har många rum och många sängar och soffor. Så vill man inte umgås med någon är det bara att gå in i ett rum och stänga dörren. Tur att man bor stort. Blir väl sängdags snart. Slänga ut gänget att gå ut med hunden, så jag kan gå och sova och kliva upp i ottan igen. Riktigt tur att jag inte sov över imorse. Även om jag gick och la mej relativt tidigt så gick det inte att somna på grund av musiken. Tyvärr så är det inga meterstjocka väggar som stänger ute hög musik. Jag vaknade precis lagomt för att sätta sej i bilen. Sånt som händer

Fåglar och frukost

Jag önskar att jag inte glömt kameran hos min kompis när vi var på halloweenfest hos henne i helgen. För annars hade jag lagt ut en bild på alla dessa fåglar som trängs vid fågelmaten utanför köksfönstret. Jag har sett dom flesta småfågelarter som brukar visa sej vid ett fågelbord, även en hackspett, men ingen domherre. Vovven vaktar småfåglarna, han skrämmer bort dom stora skatorna men låter dom små liven vara ifred. En småfågelvakthund.:)

Idag är det vitt på backen och solen skiner, nästan fyra minus, men det är skönt! Tog en lång sväng med vovven på morgonen och sedan ville han vara ute och vakta fåglarna. Vid lunch ska han få komma in och äta "frukost". Precis som husse den lille pojken, är inte ett dugg hungrig eller sugen vid frukost, utan först vid lunch.

Är snart klar med den nuvarande skoluppgiften, gjort det värsta så resten går fort. Sedan får jag kasta mej över lite gamla saker som inte är färdiga än. Idagkänns det som jag kommer att hinna med mycket. Är en bra dag idag helt enkelt:)

Det snöar

Nu snöar det igen, har snöat många gånger de senaste två veckorna och lilla hunden har varit tokig. Särskilt den dagen då det snöade stooora flingor som han gärna ville jaga.. Men stackarn blev lite smått förvirrad när dom var så många! Sedan försvann dom ju när han satt nosen på dom. hihi.

Det är FÖRSTA året jag INTE vill att det snöar. Av en enkel anledning. Min underbara älskling fick efter en arbetslös dag jobb som röjare, men kruxet är att röjarna bara kan jobba när det är barmark eller högst  tre decimeter snö. Så när den underbara snön kommer i massor så har han inge jobb igen... Han är visst en naturbegåvning på att röja. Bästa nybörjaren han någonsin haft sa hans arbetskamrat( Ja, jag skryter gärna).

Nu ska jag iväg till affären hade jag tänkt. Ska köpa mer fågelmat och sedan mat hem såklart, men har bråttom till affären enbart för fåglarna. Har funderat på att bygga ett fågelhus. Men jag ska ju plugga var det... Så jag måste låta det gå före.


Affären var det ja...


RSS 2.0