www.bensinskatteuppror.se

Är glesbygdsbo, behöver bil till jobbet(ska man cykla två mil varje morgon?) Bensinen är nu uppe i 13.59 kronor.

Ja vad säger man... Vi äter inte så mycket hemma numera, och då är jag tyvärr helt ärlig.

Praktik över

Nu är mitt halvårs med praktik över. Känns rätt bra kan jag ärligt säga=) Men ska göra klart ett arbete jag inte hunnit bli klar med så helt fri från praktikplatsen är jag inte än. Idag är jag alltså hemma. Hemma en dag har inte hänt på.. ja jag vet inte när! Har ju jobbat på helgerna och varit på praktik under veckorna. Min kära kaka tyckte det var härligt att jag är hemma idag. Ska hjälpa honom att söka jobb, och ni kanske kan tänka er en person som inte slappat på evigheter hur den beter sig? Ja inte är det att slappa i alla fall, snarare tvärtom. Väckte Kakis imorse efter att ha gått en längre tur med Liston och nu så går det framåt på jobbfronten. Jippi!

En dryg jävel

För ett bra tag sedan på min praktik sökte dom vimmlare. Annonsen låg ute på ams och en "kollega" skötte rekryteringen. De sökande skickade med foton och en av dom som skulle intervjuas, fick jag se kortet av. -Han ser ut som en dryg jävel, var min ärliga kommentar.

Personen blev i alla fall anställd och senare med facit i hand har det visat sig att jag hade rätt. haha...

Vill flytta!!!

image22
Var som sagt på hundkurs i helgen som var nere i Östergötland, vid Omberg. Fint väder. grönt, underbart fint... Ja jag kan lugnt säga att jag skulle kunna flytta ner dit. Hade inte Kakis haft barn så hade vi nog gjort rätt så allvarligt av saken rätt snart.

Kursen gick i alla fall utmärkt och Liston skötte sig bra. Hundarna fick lära sig att sitta/ligga kvar på stället och vi hussar och mattar gick ett varv runt det stora huset(jäpp, det var stort), drog i deras koppel eller gick och snackade en bit bort. Liston skötte sig jättebra. Sedan när det var inkallning så skulle hundarna sitta kvar tills dess att matte/husse ropade in dom. Då tog vi bara en hund i taget och resten fick sitta kvar. Liston som var så duktig fick sitta kvar till sist och han rörde inte en min. Saker som fot präntade vi in också och kan säga att nu räcker det nästan med att man hostar fot så reagerar Liston. Så det var helt klart en lyckad helg och det kanske blir fortsättning nästa år och då ska vi dit!

Hört på tåget

Satt på tåget igår morse och hörde två ungdomsgrabbar snacka. Först beklagade sig ena att hans låtsaspappa blev sur för att datorn blev seg. Killen laddar ner från diverse nerladdningsprogram av den sämre sorten hörde man och han förstod inte varför det skulle vara hans fel att dayorn var seg.. hmmmmmmm....

Samma kille beklagar sig igen att folk har brandvägg och virusprogram på sina datorer. Det är visst kul att skicka trojaner via msn. Men hans stackars "vänner" får inte öppna filerna med trojaner för virusprogrammen. Så han utbrister till sin kompis. -Vilka tråkmånsar, fan vad fega dom är som inte vill öppna filer bara för att virusprogrammet säger nej.

Snarare så är dom antingen smarta nog att lita på ett virusprogram eller så vet dom vilken idiot du är...


Hundkurs i helgen

Onsdag.... Halva veckan gått och sedan är det helg. Jag är ledig för en gångs skull i helgen. Annars jobbar jag varje helg nu eftersom Kaka är arbetslös och vi behöver pengar till mat och räkningar.  Jag och Kaka ska åka på hundkurs med vår käre Liston ner till södra Sverige i helgen. Är en tredagarskurs och börjar på fredag. Förhoppningsvis har man en otäckt lydig hund sedan=)
Det är tydligen en rätt känd kursledare som kommer att hålla i alltihopa och dom som anordnar kursen är bekanta till min familj och dom har berättat att hundarna blir tvärlydiga. I och försig är Liston lydig och lyssnar, men självklart kan han bli ännu lydigare. Sedan får man lära sig hur man ska gå till väga för att få honom dit man vill. Kommer att bli spännande=)

image21

Snart slut på eländet

Sitter på praktiken... snacka om vara på ett ställe som bara faller sönder. Konkurs tror jag är ganska glasklart att det kommer att bli. Alla har slutat, är bara jag och en till kvar + chefen som ingen av oss två gillar. Men bara två veckor kvar nu. Känns bra=)

Stackars bäver

LIlla Matilda 4 år blev biten av en vild bäver som hon fick för sig att gå fram och klappahttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article2399253.ab
Händelsen står i Aftonbladet idag och ja vad säger man.... Jag säger såhär: Herregud karl!(Pappan) Se efter ungarna dina, och försök inte lägga någon skuld på den vilda bävern. Vad förväntar man sig ska hända egentligen när man försöker klappa vilda djur? Det är inte direkt en tamkatt. Stackars bäver.

Vilken kväll

Sista april. Fest och fylla och hela köret. På råga på allt dyker min 15 åriga kusin upp om man ska lyckas vara ett föredöme... Lyckas jag? njaaaaaaaaaa....... Hör själv och tro...

Händelse nummer ett: Min käre kusin och elitidottare spiknyker som han är svimmar tre gånger på en halvtimme. Jag, inte lika nykter som en dinglande klocka lyckas ringa sjukrådgivningen och berättar läget, där ber dom att få prata med personen och att den ska komma imorgon och ta prover. Kusinen åker hem tillsammans med sin sambo/min vän. Jag lyckas ringa och fråga om det gått bra fast att jag är stupfull, vilken är en stor bedrift...

Händelse nummer två: Jag sitter på toa och spyr efter för mycket alkohol. När jag kommer ut ser jag att min sambo sitter med en papperstuss i pannan på en annan av mina kusiner. Ett rejält jack. Jag lyckas att inte sätta igång med ett storbråk med sambon där givetvis det visar sig att jag har rätt....(vad väntade ni egentligen) för att istället bry sig om kusinen. ringer  sjukrådgivingen IGEN! Som ber en komma med henne till akuten. Eftersom vi allaihopa var kördugliga.. hahaha!! Så ringde jag och väckte hela hennes familj mitt i natten och bad om att dom körde henne 12 mil tur och retur.

Sa åt hunden att inte slicka upp hennes blod och sedan gick jag en vinglande promenad med honom... Kan säga att i skrivandes stund så är jag fortfarande jävligt full.. så om ni inte hittar alltför mycket stavfel så är det för att jag varit seriiös och granskat texten.

Måste erkänna att jag varit rätt snabbtänkt ändå fast att jag varit full.. så jag är nog rätt stolt över mej själv ändå.... och snart kan jag gå och lägga mej utan att världen gungar... halleluja!!!!

RSS 2.0