Ingen hemmafru

Innan vi börjar med detta blogginlägg vill jag klargöra vissa saker: Jag tycker INTE om matlagning och skulle bli den sämsta hemmafrun i världshistorien. Jag längtar till framtiden då man lägger in ett piller i mikron och man får ut en stor kalkon. Med detta sagt så behöver ingen få missuppfattade meningar om vad jag tycker om matlagning. Låt blogginlägget börja!!....

Den dagliga matlagningen... idag är det kotletter och rotfrukter i ugnen. Kotletter eftersom Kaka och jag köpt oss en halv älg på ca 85 kg som kommer att utge ca 55-60kg kött att slänga i frysen. Så nu måste frysen tömmas! Men måste säga att det känns mycket bra, då får man bort den otäcka och feta nötfärsen som man gjort köttfärssås och liknande på ett tag. Sedan så har vi en massa lamm också vi måste äta upp, ska göra något indiskt har jag tänkt.

Så i veckan blir det att sätta sig vid köksbordet och packetera älg i påsar och tidningar. Måste köpa MASSOR av påsar! Har bara några och dåliga hemma.

Fattar han?

Saga är väldigt "Mattig" just nu. Kan det vara för att hon blev lurad på sitt morgonmys? Matte vaknar till och en kurrande Saga förbereder sig att kura ihop i mattes famn, men då ringer mobilen i ett annat rum och matte kliver upp! Just nu går hon fortfarande runt och jamar åt sin svikande matte sisådär nån timme efter...


En lite för nöjd herr vov

Liston är tydligen lite feminin. För tydligen är det urinvägsinfektion igen, en återkommandxe sådan. Hade det varit prostatan skulle han bli sämre och inte vara så jävla levnadsglad:). Han är väl en såndär med känslig blåsa som kommer att få lite återkommande infektioner. Så nu måste vi börja motarbeta detta.

Alla tips är glatt välkomna!

Hade lite medicin kvar sedan förra gången som jag skulle börja ge honom och sedan får jag hämta ut fler, och tror ni inte att hunden snällt låter mig stoppa i tabletten och ser lika oförskämt glad ut för det med viftande svans. Annars brukar ju inte djur vara så förtjusta i att man tvingar i dem saker, men Liston svalde och betedde sig som om det var ren självklarhet. Undrar om tokhunden fattar?

Herr vov - igen...


Herr vov som ett-åring utan en misstanke på vad framtiden har för hemskheter i beredskap.

I mitten av september -09 fick ju Liston problem med blåsan. Klarade inte av att hålla sig och kissade blod. Nu måste jag informera att problemen har kommit tillbaka. Imorgon ska jag ringa veterinären och det kan bli så att Liston kommer att få boka tid för en kastrering.

Natten mot lördagen hade han gått och stänkt runt lite inne. Natten mot idag så var han i vårat sovrum, Kaka var ute sent med honom igår och jag vaknade 5.30 imorse av att han flåsade ansträngt så då gick jag ut med honom igen. Sedan fick han vatten mot sin torra hals efter allt flåsande. Sedan så var det inget drygt flåsande längre och jag sov lite till. Så imorgon bestäms hans öde!




Ingen sjukdom här inte:)

Wohoooo!!! Jag är immun!!! Den där vinterkräksjukan har aldrig drabbat mig och har man inte fått den i vuxen ålder så är man tydligen immun(i alla fall enligt Aftonbladet). :D Faaaast.. kan ju bara så att jag haft en jäkla tur också. Men jag har bestämt mig för att jag är immun, så jag kan hånflina och skrocka lite skadeglatt när andra håller på dukar under av sjukan(jag sa ju att jag var värre än Ivan, Dracula etc...)

Tickande bomb

Vad har Ivan den förskräcklige, Lucifer, dracula och Frankensteinmonstret gemensamt?
Jo alla är som nallebjörnar jämfört med mig i helgen. Har inte lingonvecka men är verkligen en tickande bomb! Jag går och smyger runt i lägenheten med spänd blick beredd att hugga tag. Hostar du för högt? Tar du "fel" glas? Är du på toa för länge? Var beredd att få möta mitt missnöje!!!


Ambitiös

Ah. en någorlunda sovmorgon idag:) Har varit och städat två dagar nu för den ekonomiska föreningen, om någon timme ska jag ut och sanda lite med maskinen också. Hade tänkt göra det i morse, men då snöade det lite lätt och lika bra att vänta annars snöar ju sanden över!

Just nu håller jag på att göra min sena frukost. Jag håller på gör scones, nu förväntar jag mig att alla blir imponerade över att jag är så ambitiös och INTE påpekar att scones är lätta att göra.:)

Om hundar gör så man kommer upp i tid på mornarna, så gör katter tvärtom. När man lagomt börjar vakna till så kommer hon trampandes och lägger sig på en, kurrar och småsover och är allmänt söt. Ja, då har jag en väldig lust att kliva upp till två dregglande flåsisar...

Idag kanske jag bestämmer mig för att ge mig ut i skidspåren. :)

Lathet eller aktivitet?

Nu undrar jag hur detta kan komma sig: Jag är mer ledig nu än före, men tycker jag har mindre tid över.
Har jag blivit extremt lat eller har jag skaffat mig en massa konstiga aktiviteter?
Hmm... är nog en blandning av båda skulle jag tro. Jag har numera bestämda klockslag då jag SKA kolla på tv, på mina favoritprogram(och jag kollade knappt på tv före) så det är ju enbart lathetsfasoner. Sedan sitter jag såklart mer framför datorn(vilket inte syns på den här bloggen) och då har jag ju en massa spel på facebook jag måste underhålla. Vilket också är lathetfasoner.

Men jag kommer ju upp på morgonen i alla fall på grund av hundarna!:) Så ibland är hundarna bra att ha.:)

Den aktiva sidan har jag väl hos den ekonomiska föreningen, där jag tagit över stor del av bokföringen, ska ta hand om hushållsnära tjänster, snöröjning+service, och sedan håller jag på och försöker bygga upp mitt eget företag. Där loggan nu är färdig och jag håller på smetar på hemsidan. Sedan får man inte glömma bort att jag släpat ner granen helt själv och städat undan julen, dammsugit, torkat golv och diskat en såndär stor hög så jag använde små aschetter(vet att det är felstavat men det är min lathet) att äta sin mat på.

Men det är så min vardag ser ut för tillfället:)

Vitlöksklyftor...

Det har visat sig att jag köpt en vitlök med GIGANTISKA vitlöksklyftor. En klyfta är som 2-3 stycken vanliga. Nu vet jag ju om detta, men tänk de som kanske går till affären och köper en vitlök för första gången och ska göra ett recept där det står: "2st vitlöksklyftor".... Tänk om jag är en flykting från ett annat land, precis lärt mig språket i det nya landet tänker göra ett recept med vitlök och går och handlar en vitlök med gigantiska vitlöksklyftor och tror att det ska vara så.

Tänk vad vi tar saker för givna, även med så simpla saker som vitlöksklyftor. De ska ha sin rätta storlek. I receptet hittar du aldrig någon storlek på vitlöksklyftan, i bästa fall står det små/stora. Jag har sett stora och små vitlöksklyftor, men hur är det med gigantiska? Och vad är egentligen en normal vitlöksklyfta, ser personer det olika? Tänk vad smaken måste förändras för att folk ser storleken på den normala olika.

Vad har vi nu kommit fram till med detta? Jo... jag köpte en vitlök med gigantiska klyftor....

Snilleblixt

Nu är det slutjobbat på Stora för ett tag. Ska dit en sväng på fredag, men sedan är det lugnt på den fronten tills det går att ta sig ut i skogen igen. Men har lite annat ströjobb, så helt tomt på arbetsfronten blir det inte. Sedan så ska jag göra ett allvarligt försök med mitt egna företag så får vi se hur det blir med den saken.


Ni som inte var hos oss på nyår - såhär långt har vi kommit med baren nu.:)


Sedan.. nyaste snilleblixten av Saga... Under duken ligger man mycket skönt, sedan syns man inte heller....


Sele, största skräcken för en katt

Lunch hemma:)
Fast det här är nog en av de sista dagarna på jobbet, för börjar bli slut på mina sysslor.
Haft med mig Zelda två dagar nu, så har hon fått dragit sparken åt mej:)

Idag när jag kom hem på lunchen, släppte jag upp Zelda med selen på, samtidigt ropade jag ner Liston och rastade av honm lite framför sparken. När jag kommer tillbaka in igen märker jag att Saga sitter och kurar i badrummet. Tänker inte så mycket på det, knäppkatten älskar ju att ligga i badkaret!

Sedan när hon kommer ut därifrån märker jag att hon står och stirrar mot mej ooch Zelda på betryggat avstånd. Nu börjar jag bli lite fundersam... ser sedan att hon till och med reser ragg åt Zelda när hon närmar sig Saga. Saga som i vanliga fall ÄLSKAR Zelda och inte brukar kunna låta bli och gå till henne och småbusa lite. Sedan slår det mig att Saga är rädd för selen.. hahaha!! Tar av den men Saga är fortfarande lite orolig, men man märker i alla fall att hon slappnar av. Tänk att en sele kan göra någon så rädd!

Odör

Tycker synd om Zelda. Kommer hem sent efter att ha varit hos grannen och kollat på film och hon skäms som fan. Går och kollar då om det hänt någon olycka och det har det sannerligen. Men ingen av djuren är skyldiga, utan en viss person som gjorde sitt bästa att sabba en hel nyårsfest. Personen ifråga har utan ett ord låtit sitt såkallade vatten ligga och tränga in mysigt och härligt i en av barnens sängar. Ni vet, tar man det så fort som möjligt hinner det inte alltid tränga igenom alla skydd, men låter man.. låt oss säga en hel dag låta och tränga in... ja ni förstår nog själva. Tillbaka till Zelda, så har hon såklart upptäckt denna sak och tar på sej det, hon fick en kram.

Något jag har lärt om mej själv är att jag väljer mitt umgänge och märker idag att det är verkligen det jag gör. För denna person är helt körd för mej nu, har inte känt denne mer än ett år och när det blir tjafs som detta, utan en ursäkt, ja utan någonting vettigt alls, så ser jag ingen anledning att överhuvudtaget behöva låtsas vara trevlig.

Slutet gott allting gott, ett steg närmare mej själv och de jag uppskattar i min omgivning.

En härlig början..:)

Nu är det nytt år igen, så ni vet alla som har missat detta;)

Sista dagen på det gamla året och första dagen på det nya året firades i vanlig ordning hemma i lägenheten med lite folk, som vanligt blir det lugnt och stilla.... eller hur var det med detta?

31/12-09
Städade lite, började göra ordning käk och kaka skulle gå ut och gå med de två dryga sakerna i hundgården när det visade sig att det fattades en hund.. och jäpp..... det var den värsta av de värsta som hade stuckit sin kos, för första gången någonsin hade hundkräket valt ut ett enligt honom ett perfekt datum och tid för sin planerade "rymma-kupp". Efter lite vana med några inkommande samtal som: joee, har ni era hundar inne? Är någon av era hundar ute och springer? Är det en varg på gården, eller är det er hund? Så svarade man lite galant: Hej, jäpp det är Liston...

Sedan ramlade middagsgästerna in, efter att ha hällt upp förrättsoppan, hällt tillbaka den i kastrullen för uppvärmning(Gästerna sena eftersom en hund springer på vägen!), hällt i soppan igen.. Visat sig att det blir ännu mer väntan(Det är en hund som springer på gården!) så soppan ändå blev kall så fick vi en god middag:) Jo! var iväg en sväng med Helena eftersom hon såg en hund ute på parkeringen, som blev rädd för hennes lockande lakritstuggummipåse(långt ord).

Tillslut knackade det på dörren och ingen festgäst kom, utan någon som undrade: är det eran hund som springer här ute? Så blev Herr vov tillslut infångad kl. 22.00, sisådär 4 timmar efter hans upptäckta rymning.

Sedan började fler människor dyka upp, nu faktiskt festgäster, inga hundhittare! Och vi hade trevligt och det började närma sig tolvslaget och precis när kyrkklockorna ringer så utbrister Kaka ståendes brevid fyrverkerierna med sin tändare beredd att tända på: JAG HAR INGET I GLASET! (Vi andra ropade Gott Nytt År) Så.. vad kan man vänta sig av en Kaka? Tänder han på fyrverkerierna och går sedan och hämtar något att dricka? FEL SVAR! Kaka börjar springa(host.. kärringjogga) ifrån fyrverkerierna och jag möter upp honom halvvägs, pga all snö så får han springa runt istället för att bara springa ner för slänten så att allt tar extra lång tid. Efter att ha fått sin gyllene dryck i glaset så börjar han lika vackert som alltid när någon springer med något de inte vill tappa ut... (kutryggad och med små pygmesteg) ta sig tillbaka till fyrverkerierna och tänder på. Fyrverkerierna var fina.:)

1/1 -10
Första halvtimmen bra, sedan börjar detta gå liiite fel, en gäst blir lite för förfriskad(Skrev jag verkligen: liiite????). Och börjar i nästan ordagrant riva lägenheten, jag roar mig att springa och ställa undan glas, ljuslyktor, vaser och annat jag är rädd om för att de skulle undkomma personens danser och spasmer.. Sedan åker MIN GRAN i golvet. Får höra att det syntes att jag älskar min gran... När man känner något äkta så går det inte att dölja, för min gran är helig, INGEN rör min gran utan att jag blir förbannad och jag citerar mig själv. "Jag bryr mig inte om han fryser ihjäl!" När jag kokande av ilska ville slänga ut fanskapet(personen, inte granen) efter att ha vält min julkärlek. Vid det laget önskade jag mig en batong, sömnpiller och en lugnande spruta, eller varför inte en tvångströja??? En kär manlig kusin(Jimmy) försöker hålla fast fanskapet  för att personen ska hålla sig lite mer stilla, men då tror personen att Jimmy muckar.. suck. Efter mycket om och men tvingar Kaka(tur att man har en äkta matchoman, stor och stark:)) personen i säng och faktiskt håller fast personen där tills den ÄNTLIGEN somnar. Slutet gott allting gott och tre tappra krigare gav sej vidare på andra festligheter ute i natten.

I alla fall en stor eloge till Jimmy, Ellinor och Helena! Underbara gäster och vänner orkade med både min ilska och denna dryga person. Och Porrblonda Jenny som började skrapa stearin;)

En härlig början på det nya året!;)

RSS 2.0