Åmotsparken+ACDC=sant

Fick en liten sorgsen kommentar om att inte vilja läsa om min myrföda?! Jag som ansträngt mej så! Den ska ni läsa och begrunda tills dess att ni fått in den i skallen!

Kanske ni fått det nu...

  
Vad har Åmotsparken och ACDC gemensamt? Fortsätt läsa...

En vecka kvar på plugget, vilket menas att jag är ledig idag och på måndag. Sedan åker vi på resa neråt i Sverige, närmare bestämt utanför Jönköping på mässan ELMIA WOOD. Jäpp skogsmulle som jag är, så ska jag gå och kolla på nyheter inom skogen:)

I helgen ska jag på fest och visa upp min oväntade kärlek till ACDC. Den kärleken får uppkomma tills jag går på festen och tills den är slut:) Tycker väl att ACDC är helt ok, men inget jag brukar lyssna på. Men nu ska jag rensa öronen med dom på en tolv timmars(!) fest i åmotsparken, med enbart låtar från ACDC. Antar att det tar ca 12 timmar att plöja igenom alla skivorna. Vi ska väl vara ca 100 st, så hoppas på ett bra drag:). Med detta menas att jag snart ska åka till bolaget och handla viktiga ingredienser till tolv timmar fest.

Myrföda

Ja, hade som vanligt skogslektion idag och snabb som jag är så blev jag klar rätt fort och hade tråkigt. Så jag kom på den absolut smarta idén att mata myrorna som gick på en myrväg med lite korvrester. =)

Glad som ett barn släppte jag ner små bitar åt myrorna som dom skulle få. Förstå då min irritation när de första myrorna bara "nosar" på krovbitarna och sedan skiter totalt i dom! Mina tankar började snurra om vad korven egentligen innehåller, för om inte myrorna vill ha den.. vill jag ha den då? Jag behövde inte fundera särskilt länge för sedan så kom det några smartare myror som tyckte att korvbitarna passade ypperligt som föda.

Slutet gott, allting gott.

Ett inlägg!!!!

Jäpp, nu är det dags....

Ett nytt inlägg är kanske på tiden, folk kan ju få för sig att jag blev helt nere efter en liten krock och lilla Tjorven. Men knallar och går som vanligt. Bara lite lat också precis som vanligt:) Därav denna perfekt uppdaterade blogg... Har inga planer på att förbättra mej.

Så, vad har jag gjort då? Håller på ta "gröntkort" nu i skolan, som ett bevis att jag kan grunder med naturvård, kulturvård, lagar och regler, + en specialgrej som tex föryngringsavverkning.

I helgen har jag haft en klasskompis hos mej, och vi har pimplat vin och kollat på eurovision, varit på hundutställning och pejlat läget för eventuella framtida utställningar med lilla Zelda. Mamma suckade åt mej och min klasskompis här i helgen och tyckte att det lät som att det var två karlar som satt och snackade. Pratade lite skogssnack bara;)

 I morgon ska jag träffa en höna vid namn Malin. Det var ett tag sedan det så det ska bli riktigt roligt:)
Sedan ska jag leka proffs på det här med hemsidor till Helena, i veckan. Det kan bli riktigt intressant. haha!

Händelserik helg

Jag kan väl tycka att man haft en tillräckligt händelserik helg om man storstädat lägenheten och möblerat på balkongen, besiktat två bilar och varit och shoppat på IKEA, + varit på 30-års kalas...

Men sedan har jag tydligen en jäkligt taskig karma....

Eftersom på lördagen var jag med om en mindre trafikolycka. Påväg hem från IKEA, vid en rätt så välkänd skarp kurva så kom det ett gäng MC. En av dem orkade inte hålla svängen och kom över på min sida. Men man kan säga att det blev tur i oturen. Det blev en krock, men vi hade marginalerna på vår sida, polisen sa att det var tur att vi hade tänkt likadant. MC-killen hade försökt hinna ner i diket på min sida före att bilen kom, och jag lyckades uppfatta det och väjde därför inte ner i diket(då hade det troligen slutat värre), andra sidan kunde jag inte heller väja till eftersom där körde hans kompisar. Men fick i princip helt stopp på bilen och lyckades ställa den lite på snedden, lagomt för att killen skulle kunna komma förbi och inte frontalkrocka. Hade jag stått rakare så hade han kommit flygande över huven istället. Nu blev det halvt från sidan på bilen istället, vid lyktorna på passagerarens sida. Tänk om jag haft en gammal fyrkantig volvo? Nu kunde i alla fall han "glida" med. Slutade i alla fall med att jag ringde 112, utryckning och killen klarade sej rätt bra, tror det bara var benet som fick sej en rejäl smäll eftersom det var med den han tog emot smällen mot bilen. Stackars opeln fick några lyktor trasiga, spoilern blev liiiiite sned och opeln blev väl inte lika fin i lacken. Jag för min del klarade mej bra, både fysiskt och psykiskt.

En annan händelse är att nu har det äldsta marsvinet Tjorven tackat för sig. Låg död igår söndag när jag skulle ge frukost och hon hade tydligen precis dött, eftersom hon inte hunnit bli likstel än. Men har i princip bara väntat på att detta ska hända, hon var riktigt gammal det där marsvinet. Minst 7 år, kunde även varit 9 år. Så det blev att gräva grav och nu är min stackars blinda marvsin Skrållan ensam, men hon verkar klara sej rätt bra än så länge. Är lika matglad i alla fall.


Blinda Skrållan


Tjorven

RSS 2.0