nörd



Lunch hemma för en gång skull:) Annars sitter man alltid i skogen och äter kall mat och jag som inte tycker om mat som är kall... blä! Så idag hade jag lyxet att värma den i micron:) Idag är det inte lika blött som igår. Skorna fortfarande blöta imorse fast jag haft dom i skotorken!

På grund av den serie som har detta härliga intro(fast den är rätt knepig, men med en mycket bra låt), har jag varit lite frånvarande på sista tiden, eftersom all min lediga tid i princip har handlat om att se på den. Började duktigt kolla på svt en gång i veckan på första säsongen, se på svtplay om ni vill. Men nu börjar den närma sej slutet och eftersom man vet att uppehåll brukar vara lite väl långa så klarade jag inte av att hålla mej längre! Så nu sitter jag och längtar till sommaren igen, då säsong tre har premiär i USA. Det är över ett halvår dit!!!!! Men käre kak har inte ens sett säsong 1 så jag ska kolla om med honom:) Så jag har helt enkelt blivit vampyrnörd.

Dessutom funderar jag allvarligt på att förbättra min engelska för att kunna läsa böckerna serien baseras på, eftersom dom släpper svenska översättningen för en säsong i taget. Vilket pack!

Envis som en älg.. eller hur var det?

Älgjakten har börjat...

Men jag jagar inte, jag springer fortfarande runt i skogen och jobbar. Börjar bli kallt på mornarna nu, men det går bra. Märks att det är full fart i skogen nu. Fick tvärnita bilen för en älgtjur som kom utspringandes från skogen i en jävla fart. Trodde jag skulle få se en hund efter, men det kom ingen. Men visste att det satt passkyttar lite här och var där. Kände sej jagad gjorde denna älg.

Samma dag så fick jag jaga bort en tjur. Går och går och gör mina inventeringytor och sedan där jag tror att det är en vindfälla som vanligt, visar det sej att vindfällan är en tjur som står och betar. Som inte upptäckt mej. Hur fan han lyckats med det kan man ju fundera, för jag smyger inte direkt. Eller har jag inarbetat tysta indiansteg under min tid i skogen och tror jag låter mycket och men istället försvinner lika lätt som Crokodil Dundee?

Eller så är älgarna på det där området, väldigt van med mina nysningar, hostningar, doft, svordomar och telefonprat vid det här laget, så dom helt enkelt skiter fullständigt i mej. Det tänkte då de här tjuren göra, men jag hade ingen lust att gå sisådär fem meter förbi honom, han stod faktiskt ivägen där jag skulle gå!

Säger då högt och ljudligt: - Hej... Förväntar mej att han ska kolla upp och börja se nervös ut, men icke... Inte en reaktion.... Säger något högre: - HEJ ÄLGEN!(jaja mina ordval är söta jag vet), tjuren viftar lite med örat fortsätter beta.... - HALLÅ HALLÅ ÄLGEN!!! Viftar med handen. Ja nu kollar han åtminstone på mej! En reaktion, men nog fan står han kvar och betar. HAAAAALLLÅÅÅ!! DÄR SKA JAG GÅ!!!! Hoppar nu som på värsta "friskis och svettis"-passet. Och ja... ÄNTLIGEN rör han sina lata påkar och joggar iväg. Så jag kan gå där han precis stått och betat. Envisa åsnor har man ju hört talas om, men älgar?


Glad dam och skitfoder

Helg igen.. underbart:)

Har varit härligt väder nu i veckan tycker jag, och idag hade jag en dam med sej som har tjatat om att få följa med i skogen hela veckan. Jäääpp det var Zelda, hon är skällt och gnytt så fort man petat på bilen på mornarna och ska åka iväg. Så idag lät jag henne få som hon ville. Ni skulle ha sett reaktionen när hon fattade vad som var på väg att hända. Hon ordagrant flög in i bilen:)

Liston fick stanna hemma, den kräsne plutten. Tror han läser både innehållsförteckningar och informationen om maten på påsarna vi köper. Står det inte: "glutenfritt" och  "även för kräsna hundar" så äter inte han. Provade Eukanuba för att det kan man köpa och få rabatter på det om man stämplar, men det vi köpte före robur går det inte få nå rabatter på stämplar. Så vi tänkte få det lite billigare. ICKE tänkte Liston, för han hade nog insett det vi missat: att det var vete i fodret. Sånt brukar vi kolla men trott att Eukanuba inte höll på med sånt skit eftersom de inte är så billiga dom heller. Men då vet ni det: bara skitfoder när dom spär ut med vete för att tjäna lite stålar.

I alla fallå efter att Liston sorgligt kollat på matskålen och sedan på oss i några dagar utan att röra maten särskilt mycket så var jag och handlade Robur igen åt honom. Han åt kan jag då lugnt säga...

Smackande

Vem är det som högt och ljudligt smackar med munnen när fåglar flyger förbi utanför fönstret? Japp, det är lilltjejen Saga. Låter riktigt roligt måste jag säga, dessutom ser det ut som ögonen ska ploppa ut:)

Men vill hon vara ute? Nä,då skriker hon och ställer sej framför dörren. Hon är ju en fiiin katt, dessutom är världen så farlig och nu är det faktiskt kallt för tassarna! Men om ett tag får man henne nog att våga vara ute litegrann i alla fall.

Helg igen:)

UÄH!
Helg igen, underbart! Men vips så är det vecka igen och jag är så less på att jobba nu. Inte varit ledig någon längre tid sedan i påskas, då jag var ledig en vecka. Förutom nån fredag någon gång ibland när man varit iväg på saker. Vill ha semester, men måste ju jobba så länge jag kan. Men det sliter kan jag säga.

Här hemma är allt bra i övrigt, vi har köpt oss en frys så nu kan man äntligen storhandla!!!! Liston har kvar sina juveler, för det var "bara" urinvägsinfektion och han är frisk nu. Saga stannar här Helena!!! Men hon hälsar att hon tycker om "blötfoder".:)

Ha en bra helg, jag ska försöka ta mej i kragen och måla. Får se hur jag lyckas med den saken.

RSS 2.0